Putini oameni vegetarieni si tot mai multi fermieri. Cei care se ostenesc zi de zi sa creasca porci, sa semene porumb, sa il praseasca de 2-3 ori, sa se roage sa ploua sa fie roade, sa il culeaga, sa taie cocenii, ca intr-un final, pe 25 decembrie sa manance carne de porc.Sa nu mai vorbim si de munca necesara taiatul porcului. Incepand de la taiat, unde sunt necesari mai multi oameni, pana la parlit, transat, analize, facutul carnatilor, a jumarilor, prajit si in sfarsit mancat.
Mai exista si oameni care s-au plictisit de muncile agricole si s-au hotarat sa nu mai creasca porci, ci sa ii cumpere direct din hypermarket. Ca doar e mai lejer sa stai acasa, iar prima de Craciun, sa o cheltui intr-o seara la cumparaturi. Asa mancare va fi si pentru ziua de Craciun, si pentru Revelion, si toata luna decembrie, ca doar fiecare zi e sarbatoare.
In ianuarie, tot mai multa lume se plange. Prea multa mancare, prea multa bautura, a cazut greu carnea de porc, o masa bogata la trecerea in noul an. Mai mult, astept cu “nerabdare” povestirile celor ce se vor lauda, cat de mult au baut in noaptea de Revelion, sau ce bataie le-au dat unora care au indraznit sa stea langa ei cand au dat cu artificii. Ori nu stiu ce tipe au mai agatat baietii de la etajul 2.
Exemplele ar putea continua, insa un lucru este clar. La romani totul se rezuma de sarbatori, la bautura si mancare. Si eu, si altii, asteaptam sarbatorile doar pentru a cumpara un brad mare si frumos, ca doar e piata plina, a bea si a manca, ca doar e carnea proaspata, a dormi si a rade ca doar e sarbatoare.
Acum va intreb. Dupa ce vedeti poza aceasta, mai aveti pofta de carne de porc?