Cum sa iti gasesti un loc de munca pe timp de vara? Foarte multi tineri doresc ca in vacante sa lucreze, insa mereu se plang ca nu au unde. Nu ca ar face cel mai mic efort pentru a cauta, doar ca ii auzi “am vrut sa ma angajez si eu asta-vara, dar nu am gasit unde”. Asa ziceam si eu doua veri, cand nu aveam niciun interes pentru a ma angaja, dar ziceam ca mi-ar placea. Vara a trecut fara a face ceva util, si cele 12 ore petrecute de cele mai multe ori in casa, pentru ca afara era o caldura ucigatoare, au fost ore de chin, in care stresul ca nu fac nimic ma termina. Din cauza neputintei de care dadeam parte, aveam de multe ori stari de nervozitate, cum ma intalneam sau vorbeam cu cineva, izbucneam.

Vara trecuta insa m-am schimbat. A fost prima vara cand am lucrat. M-am hotarat, impreuna cu 2 colege, sa mergem sa ne cautam un job. Vara trecuta aveam un scop bine definit, mai exact un tur al Europei. Fara a ne uita macar in ziar, am mers mai intai la toti dealerii marilor firme de telefoane. Mergeam in magazin si intrebam “aveti nevoie de promoteri”?. Tot asa pana am lasat cateva numere de telefon, apoi am mers la spalatorii, terase etc. Marea problema era ca inca nu aveam 18 ani si nu putea nimeni sa ne angajeze pe propria raspundere. Cu toate astea, nu am renuntat. Am luat si a doua zi ziarul, iar cand cercetam eventualele posibilitati, trrr si telefonul. Ne contactase o firma de telefoane pentru a face promotie. Prima zi a fost de proba, am umplut magazinul de oameni, si totul a decurs ca la carte. Munceam in fiecare zi cate 2 ore, la temperatura de 40 de grade, si puteam rezista. In cele trei luni am strans suma necesare de bani pentru a putea pleca in excursie. Dupa acelea 3 luni, am inceput sa fac promotie si in timpul scolii: ori la telefoane, ori la targ de imbracaminte, terase. Conteaza cel mai mult un loc pe care sa il gasesti, pentru ca pe parcurs te abordeaza alte multe persoane.

Multumirea materiala nu are atat de multa importanta pe cat are multumirea sufleteasca, senzatia de a sti ca ai facut ceva, si nu ai frecat menta o vara intreaga. Acum, sper sa gasesc ceva, in special promotii pentru ca m-am specializat in acest domeniu, insa nu m-ar deranja nici altceva. Nu suport sa stau foarte mult timp in casa, stiind ca e vacanta, fara sa fac ceva.

Cum sa iti gasesti de munca? Foarte simplu! Iei ziarul si un pix. Iti incercuiesti cam tot ce te-ar interesa si incepi sa suni. Nu conteaza ca nu ai 18 ani, daca te descurci, va fi perfect. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa iti stabilesti scopul pentru care vrei sa muncesti: sa scutesti plictiseala, sa ai bani sa mergi la mare sau sa ai bani sa iti iei laptop. Daca iti stabilesti o motivatie, poti gasi si rezista foarte usor oricarui loc.

Pentru cei ce vor sa se angajeze pe timp de vara, le voi da un mic ajutor, prin recomandarea unor job-uri.

Euro Gsm -blocul Romarta: au nevoie de promoteri buni, care sa convinga lumea sa intre in magazin. Salariul atractiv. Pentru mai multe detalii puteti merge sa intrebati, veti sta  o zi in proba (adica 2 ore), iar daca veti face fata, veti avea un program de 2h in fiecare zi.
Promotie Romtelecom -sunati la numarul: 0768.785.008 Este valabil numai pentru fete. Am sunat eu numai ca trebuie sa fie 4 fete, iar una dintre ele sa aiba permis. Vi se va da o masina de la firma, va trebui sa mergeti in toata Oltenia, inclusiv Gorj, facand promotie la produsele lor.
Firma distributie pliante -studii minime, numar de telefon: 0729.885.734
Fast-Food M and D, salariu 800 RON (nu va recomand fast-food, pentru ca nu veti mai putea dormi, hainele nu le veti mai putea folosi, va va intra tot mirosul acela in haine, par, piele).
Terasa Cin-Cin angajeaza ospatarite-vis-a-vis de Mercur (am vrut sa ma angajez eu vara trecuta, este o zi lucratoare, una nelucratoare, dar trebuie sa stati pana se inchide terasa:12, 1, 2 noaptea.

Astea sunt doar 1% din ceea ce este disponibil si accesibil oricarui tanar. Trebuie doar sa luati ziarul si sa va interesati, sau eventual sa mergeti sa intrebati. Mai sunt valabile si marile hypermarketuri: Real, Metro, Carrefour, Kaufland.

Oricum, am observat ca pentru a te angaja intr-un hypermarket nu trebuia sa ai nici cea mai mica idee despre ceea ce faci. Cel putin cand am mers in Real sa intreb de un laptop, si am intrebat ce sistem de operare are, se uita domnul de la electronice la mine, ca la caru cu boi. Habar nu au despre produse, asa ca si daca va pricepeti, si daca nu, aveti toate sansele. Nu pierdeti o vara degeaba!