Orice varsta ar avea un om, desenele animate nu sunt niciodata prea putin pentru cineva. Cel putin eu simt ca gust aceste desene cu cat cresc mai mult. Mi se par a fi esenta atat pentru cei mici cat si pentru cei mari. Cand eram mica, asteptam cu nerabdare zilele de Craciun pentru a vedea o zi intreaga Tom&Jerry. Mare era bucuria cand stateam cu toata familia si urmaream. Toate episoadele au devenit celebre, chiar si azi ma mai aud cantand:Frere Jacques, Frere Jacques, Dormez- vous? Dormez- vous? Sonnez les matines! Sonnez les matines! Ding, ding, dong! Ding, ding, dong! (cand eram mica il cantam altfel: frere joaca, frere joaca, dormez-vous, dormez-vous). Melodia din Scooby Doo e si ea la fel de celebra” Scooby Scooby Doo, where are you(cred ca asa era).” Nu pierdeam niciun episod din Familia Flinston. Eram atat de uimita de hainele lor, incat, la tara incercam sa fac fustite din frunze si sa ma plimb pe pietre. Doar eram un copil iubitor de desene. In schimb, nu mi-a placut niciodata Laboratorul lui Dex. Mi se parea atat de odios, mai ales tipa aia cu ochelari, care era soru-sa. 

Mai tarziu, cand am mai crescut, am descoperit Jetix (Fox Kids cum se numea pe atunci), dar nu m-a atras de la inceput. Pana am ajuns sa iubesc aproape toate seriile de desene, incepand cu Copii de la 402 in care Polly era favorita mea:D, si unde se intalneau toate prototipurile oamenilor din ziua de azi, apoi Viata cu Louie, din care am vreo 4 Gb pe calculator(daca vrea cineva episoadele sa imi zica), si a caror melodie o cant mereu cu frate-meu: Hai Louie spune-ne ce-ai mai facut, prin ce peripetii ai mai trecut, e un vartej ne nebunii si intamplari, Viata cu Louie, Louie, Viata cu Louie, Louie, incantatoare, hazlie e viata, alaturi de Louieeee. Sah, Politica, Animale Domestice, Treburi Casnice.. Celebrele episoade cu Sahistul Mascat(cine stie, cunoaste). Ce-i cu Andi? Eu ma simt sora lui Andi, mereu ma tapeam cu cate ceva, si mereu cadeam in capcanele lui frate-meu, dar si cand ma enervam, chiar il lasam atarnat in pom.

Adoram tot ce tinea de desene. Sambata erau mai pe toate posturile. Dimineata erau pe Tvr1 cu 101 Dalmatieni, apoi dadeam pe Protv era Picaciu, pe Antena1 era Printesa Sisi(cea mai mare surpriza din viata mea in privinta desenelor a fost ca am vizitat in realitate Palatul Schönbrunn care semana identic cu cel din desenele mele preferate, pomii taiati milimetric, gradina aceea dupa deal, destul de departe de palat, salile, florile, scarile, identic: o frumoasa amintire in viata mea). Pe Tvr2 erau niste desene cu capitanul acela mai prost care incerca sa descopere comoara, si cu sclavul lui sau ce era acela, ce mereu il salva din situatii grele. Pe Prima tv era Morcoveata, iar pe Acasa tv era Cenusareasa.

Toate aceste desene au facut si fac parte din viata mea. Nu o sa imi fie niciodata rusine sa recunosc acest lucru, ba chiar o sa am colectie pentru copilasii mei. Daca mai are cineva recomandari de desene, sa le lase aici. P.S. AM uitattttt de Happy Tree Friends.

                            

 Voi va mai uitati la desene?