Data exacta nu o stiu, mi-aduc aminte ca a fost in a doua jumatate a lunii septembrie 2007.
20 de ani am fost un fumator disciplinat, nu fumam in dormitor, acolo unde erau copii, in locuintele de nefumatori, in camerele de hotel sau la volan.
Metoda prin care m-am lasat de fumat este una proprie. Metode sunt multe, insa m-am gandit ca ce a mers la altii nu inseamna ca trebuia sa mearga si la mine.

Nu m-am grabit, timp era, sanatos eram, asa ca am facut-o strategic, fara sa apelez la carti, dropsuri, plasturi sau tigari electronice, si fara sa stabilesc o zi anume in care sa ma las.

Strategia era sa combat “placerile” oferite de tigarile fumate la cafea, tigarile de dupa…, tigarile fumate la o discutie cu prietenii etc.

Asa ca, timp de cateva luni (v-am spus ca nu m-am grabit) am inceput sa caut avantajele renuntarii la fumat si am inceput sa le adun in mintea mea. Cand mai gaseam un avantaj, il puneam langa celelalte, iar cand am considerat ca sunt destule avantaje, si-mi ajung sa combat pofta de tigari, m-am lasat de fumat.

La inceput a fost greu, recunosc, insa, cu timpul, avantajele renuntarii la fumat (bani ramasi in buzunar, fara tuse, fara miros de tutun in camera etc) au devenit mai puternice decat pofta de tigari.

Simplu, nu?