Sunt o fiinta rara. Si nu in sensul bun. Vreau sa spun ca am o problema, pe care preferam sa nu o am.

Dupa ce mi-am facut analizele sa vad grupa sanguina, doctorul mi-a explicat ca este bine sa fac si RH-ul, conteaza foarte mult la femei atunci cand nasc. Surpriza: grupa de sange 01, si RH negativ. Ceea ce inseamna ca sunt donator universal, si pot sa donez oricarei grupe, indiferent de RH-ul acesteia, dar nu pot primi decat de la 01 cu RH negativ.

Problema este ca m-am speriat foarte mult ca am RH negativ, pentru ca din cate am inteles poti avea probleme la nastere, in cazul in care tatal copilului nu are si el RH negativ. Ar mai fi o solutie, daca bebelul ar mosteni RH-ul meu, adica cel negativ, si altfel nu ar fi nicio problema. Insa posibilitatea este foarte mica, tinand cont ca doar 15% din populatia tarii are RH negativ cu grupa 01. In orice caz, la prima sarcina, se poate ca sa aiba si copilul RH pozitiv, pentru ca anticorpii nu cauzeaza un asa pericol, insa la a doua sarcina pot aparea probleme, copilul se poate naste cu malformatii.

In orice caz, daca la inceput am fost foarte speriata, am foarte mare incredere in progresul tehnologic. Daca matusa-mea a putut face doi copii, acum 30 de ani, in mod sigur si eu voi putea acum, doar cu o grija putin mai mare, tinand cont de caracteristicile sangelui meu:d. Iar pana atunci, s-ar putea sa am deja functia “doamnei doctore”.

Singurul lucru important, cu RH pozitiv sau negativ, cu 01, A2, BIII, AB IV, este sa incercam sa fim sanatosi, sa nu fim niciodata nevoiti sa ajungem in spitale ca si pacienti si sa cunoastem viata si problemele de acolo. Deci, nu pot sa doresc decat sanatate tuturor!